Page content

10 Manieren om een “kickstart” te geven aan je beste jaar ooit.

10 Manieren om een “kickstart” te geven aan je beste jaar ooit.

Happy2016

 

De feestdagen zijn voorbij en vaak voelen we ons in deze periode een beetje overweldigd, gestrest of angstig. Opeens is het jaar voorbij en staat er een nieuw jaar voor de deur. Iedereen heeft de mogelijkheid om de aanpak te veranderen tijdens deze intense situaties. Stel jezelf de onderstaande 10 vragen om je koers te bepalen. Dit is waar je de juiste antwoorden zult vinden om je te begeleiden in de juiste richting.

1. Voel ik me fit en energiek? Als je niet fit en vaak moe bent dan bepaalt dat je gemoedstoestand. Je kunt niet verwachten dat je ergens voor kunt gaan als je niet fit bent. Als je snel afgeleid of onrustig bent ben je mogelijk uit balans. Je maakt al snel beslissingen die comfortabel zijn of om er vanaf te zijn. Verhoog je energielevel voordat je überhaupt aan je nieuwe doelstellingen kunt beginnen.

2. Waar word ik blij en gelukkig van? Heb je voor jezelf helder wat jou zielsgelukkig maakt? Laat (schijn)veiligheden los en omschrijf waar je blij en gelukkig van wordt. Fulltime, parttime het maakt niet uit, maar omschrijf de dingen die jou echt gelukkig maken ongeacht de omstandigheden waarin jij je nu bevindt. Als je namelijk oprecht helder hebt wat jou blij en gelukkig maakt dan kun je daarmee aan de slag.

3. Waarom wil ik wat ik wil? Als je weet waarom je iets wilt dan is dat een extra boost om iets te bereiken. Wil je ergens volledig voor gaan of vindt je iets alleen maar interessant? Als je voetbal interessant vindt dan blijft het wellicht bij een training op donderdag en een wedstrijd op zondag, met een afsluiting in de kantine. Als het echter je drive is om professioneel voetballer te worden dan is de route heel anders. Dus stel jezelf de vraag waarom wil ik wat ik wil!

4. Waar en wanneer ben je blind? Er zijn momenten in ons leven dat we ons helemaal niet bewust zijn van een slechte keuze of richting. Neem een moment om je leven te bestuderen en te achterhalen wat er gaande is. Waar heb je geen helder beeld van je richting en hoe kun je dat verbeteren? Ga terug naar “Start” en begin opnieuw.

5. Daag jij jezelf genoeg uit buiten je comfort zone? We groeien als we onszelf uitdagen, en kansen liggen buiten je comfortzone. Een eerste stap kan zijn wanneer zich een kans of situatie voordoet en je eigenlijk “nee” wilt zeggen,  je vervolgens diep adem haalt en voluit voor “ja” gaat.  Ja betekent actie en beweging. Om echt een kickstart aan 2016 te geven zul je “out of the box” moeten denken en vervolgens actie moeten ondernemen. Kans + Actie = Resultaat. Uit je comfort zone komen en onderzoeken welke mogelijkheden er nog meer voor je liggen!

6. Waar ben ik dankbaar voor? Wanneer je een houding hebt van dankbaarheid zul je meer positiviteit ervaren. Wanneer je positiviteit uitstraalt, trek je meer positiviteit aan. Je hebt dit wellicht al vele malen gehoord, echter het is de eenvoudigste manier om de “buhhh momenten” om te zetten in geluksmomenten.

7. Wat ben je aan het negeren? We hebben het allemaal, dat kleine stemmetje dat ons vertelt om iets maar beter niet te doen. Dat moment wanneer we beter weten, maar we het toch doen. Op dat moment leggen we het fundament voor ontkenning. Een verblijf in deze toestand kan tragische gevolgen hebben voor een leven waar je zo hard aan gewerkt hebt om op te bouwen. Geef deze waarschuwingen de aandacht die ze verdienen.

8. Wat heb ik geleerd toen het mis ging? Ervaringen leren ons altijd iets. Laat de emotie los, inventariseer wat er mis ging en maak de fout niet opnieuw. Zo simpel kan het zijn! Je weet nu hoe het niet moet. Do – fail – learn – repeat.

9. Welke stappen ga ik zetten? De meeste mensen stellen doelen en zoeken naar de snelste route om die te bereiken. We vergeten dat de weg die we moeten afleggen vaak bestaat uit vele kleine stapjes of taken die uiteindelijk een groot resultaat zullen opleveren. En wanneer je met één stap boven aan de trap wilt staan beland je uiteindelijk in een spagaat. Dit geldt ook voor de stappen naar onze doelen. Hoe eenvoudig de taak ook is, we zijn het gelukkigst wanneer onze daden en gedachten zich verenigen en we stap voor stap ons doel bereiken.

10. Hoe trotseer ik mijn angsten? Angsten worden gevoed door het onbekende. Vaak denken we dat iets niet zal lukken omdat het onbekend is hoe we het moeten doen. Dus zolang iets onbekend is kan het ook niet lukken. Het lukt niet omdat we het niet kunnen, het lukt niet, omdat er dingen nog ontbreken of onbekend zijn. Laat je dus niet overweldigen door angst als iets niet meteen lukt. Laat geen mensen je ontmoedigen, en vraag geen advies aan mensen die er zelf niet voor zouden gaan of er geen verstand van hebben. Geloof in jezelf, onderzoek wie je voorgingen of ermee bezig zijn en neem de benodigde stappen en acties om je doel te bereiken. Achteraf blijkt alles vaak veel minder erg dan gedacht.

Future quote

Comment Section

0 reacties op “10 Manieren om een “kickstart” te geven aan je beste jaar ooit.

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: