Page content

Wie leert, excelleert!

Wie leert, excelleert!

Comfort to Magic2

 

Wie leert, excelleert!

Iedere keer betrap ik me erop hoe gemakkelijk je teruggrijpt zodra resultaat zich niet gauw genoeg aandient.

Tijdens een talent en coaching week in Marrakech begin maart vroeg een van de leerlingen of ik haar iets kon uitleggen over haar camera. Met een mooie DSLR camera om haar nek met de stand op automatisch vertelde ik haar, dat om mooiere plaatjes te schieten de camera van de auto stand af moest. Voor haar was dat het verlaten van de comfortzone.

Ik vertelde haar in het kort hoe ze mooiere foto’s kon maken door handmatige instellingen van haar camera. Na een aantal proefshots liet ik haar achter met de opmerking, zoveel mogelijk te experimenteren met de nieuw verworven kennis. Doen, doen doen.

Na dag 1 had ze ’s avonds toch maar weer de camera op automaat gezet, want het resultaat was bij sommige foto’s wel beter maar over het algemeen werden de plaatjes niet als verwacht. Van haar Learning zone terug naar de Comfortzone…….

D3100-4

 

Ik heb haar gelaten en bij dag 4 was ze toch uiteindelijk overstag, en de plaatjes werden mooier en mooier en na een week belandde ze in de magiczone. Ze wil nu nooit meer terug naar de automatische instelling of comfortzone van haar camera, want wie leert, excelleert! Iedereen leert op zijn of haar eigen manier of eigen tempo. Het zijn misschien maar kleine voorbeelden. Maar uiteindelijk is dit de kern waar ieder mens die buiten zijn of haar comfortzone durft te treden mee te maken krijgt. Van Comfort naar Magic kan alleen via de Learning Zone.

 

Change-3

Je kunt niet leren fietsen via een seminar, en je kunt ook niet leren hoe je succesvol kunt zijn in jouw gebied door het lezen van een boek. Je zult je moeten omringen met mentoren, met mensen die weten waar je het over hebt. De informatie is niet genoeg, je moet het implementeren dmv actie. En daarbij zul je het zelf moeten doen. Probeer jezelf telkens te overstijgen. Excelleer!

Ontwikkel een mindset dat dit je tijd is en indien je de comfortzone durft te verlaten, er fantastische dingen staan te gebeuren. Blijf moedig. Het geloof in jezelf is belangrijker dan wat anderen denken.

Leef een grote droom ! Leren, doen, leren, doen om uiteindelijk te excelleren in the Magic Zone.

Comment Section

0 reacties op “Wie leert, excelleert!

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: